Békés Pál Félőlény: Békés Pál: A Félőlény | Bookline

Monday, 19 September 2022

író, szerző, fordító Meghalt: 2010. május 28. (Magyarország, Budapest) Sokoldalú alkotó: prózát, drámát, gyerekkönyveket, hangjátékokat, filmforgatókönyveket ír, fordít. 1956-ban született Budapesten. 1980-ban diplomázott az ELTE bölcsészettudományi karán, magyar-angol-összehasonlító irodalomtörténet szakon. 1980 és 1984 között szociológiai felméréseket végző kérdezőbiztosként dolgozott, majd iskolákban tanított magyar irodalmat és angol nyelvet. 1992 és 1993 között a New York-i Columbia Egyetem Fulbright ösztöndíjasa volt, majd 1997-ben a University of Iowa vendégeként részt vett az International Writing Program munkájában. 1994-ig szabadúszó író, majd hat évig a Magyar Televízió irodalmi-színházi főszerkesztője, ezt követően ismét szabadúszó. 2003 és 2004 között a Magyar Magic, a nagy-britanniai magyar évad művészeti kurátora. 2005-ben A Nagy Könyv országos olvasásnépszerűsítő program szakmai vezetője. Színdarabjait, adaptációit jelenleg is több budapesti és vidéki színház játssza; novellái, darabjai angol, francia, orosz, lengyel, olasz, cseh, német nyelven jelentek meg; fordította Nabokov, Burgess, Updike, Thurber, Woody Allen, Tom Stoppard műveit.

Békés Pál: A Félőlény | bookline

békés pál félőlény hangoskönyv

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kiserdő. Itt élt Rakonc, Porhany, Csupánc, na és itt élt (illetve félt) egy öreg tölgy odvában, bedeszkázott, elzárt ajtók mögött a Félőlény – akinek igazi nevére már nem is emlékszik senki. Hogy mitől félt ennyire? Szörnyek vették át az uralmat a világon, mindenféle kaszaboló, daraboló, árkoltfarkú, burkoltfarkú, nyomott és lökött rémek, akik bármelyik pillanatban itt lehetnek, és elfoglalhatják a Kiserdőt. Mi lesz az erdő lakóival, és mi lesz a Félőlénnyel? … A Még hogy mi nem olvasunk! 3-4. osztályosoknak szóló programsorozat 4. találkozójának résztvevői részleteket olvasnak a regényből, beszélgetnek szörnyekről, majd lerajzolják őket, unaloműző történetet és verset írnak. A Félőlény a Magyar Elektronikus Könyvtárban Gregus Máté Iskola, Székkutas 2013. január 17. Békés Pál kitűnő humorú meseregénye a kétbalkezes varázsló első nagy tettének izgalmas krónikája. Hogyan kutatja fel hősünk egy irdatlan lakótelepen Első Badar király egykori mesebirodalmának szétszórt udvartartását és a király legkisebb lányát, a szépséges Lanolint.

  1. Békés Pál A FÉLŐLÉNY - Gyermek- és ifjúsági könyv: árak, összehasonlítás - Olcsóbbat.hu
  2. Könyvekről másképp, vagy mégsem...: Békés Pál: A Félőlény
  3. A félőlény - | Jegy.hu
  4. Piros alkalmi felső
  5. Karakó környéke gyerekbarát szállodák
  6. Gigabyte gtx 980 ár laptop
  7. A Félőlény - Békés Pál - könyváruház
  8. Disney mesék :) – Oldal 7 – MeseKincstár
  9. Könyv: A Félőlény (Békés Pál)
nők ruha nélkül

Békés Pál – Várkonyi Mátyás: A FÉLŐLÉNY - Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

"Na, most lett elegem az egészből! " Ezzel a mondattal kezdődik Békés Pál A Félőlény című darabja, ami valójában egy rém/mese/játék! A világ már nem olyan, mint régen. Nincs béke, nincs nyugalom, mert megjelentek mindenféle szörnyek, akik rettegésben tartják a Kiserdő-lakóit. És amikor a legjobb barátról kiderül, hogy ellenség, amikor már az otthon, az erdő sem biztonságos többé, amikor már nem lehet bízni senkiben, mikor nem tudni, ki szörny és ki nem, akkor ideje, hogy a Félőlény összeszedje minden bátorságát, hogy bízzon magában és a könyvekben, amikből mesél. A szörnyek a Félőlényben látják legfőbb ellenségüket. Nem a félelme, hanem a könyvei miatt, amelyekben mindig minden szörnyet és rémet legyőznek. És amíg ezek a mesék léteznek és csak egyetlen lény is van, aki hisz igazukban, addig a szörnyek nem érezhetik magukat biztonságban. A Félőlénynek egyetlen lehetősége, hogy elinduljon és megmentse az erdőt és a barátait, hogy mesékkel újrateremtsen egy szörnymentes helyet. Ilyen hely a Színház is, ahol kicsik és nagyok biztonságban érezhetik magukat, hiszen ez az előadás egy csupaszív történet et mesél el, ami tele van reménnyel és jósággal és igazi bátorsággal.

Békés Pál: A Félőlény (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 2001) - Grafikus Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 2001 Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 112 oldal Sorozatcím: Az Én Könyvtáram Kötetszám: Nyelv: Magyar Méret: 20 cm x 14 cm ISBN: 963-117-645-2 Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval. Értesítőt kérek a kiadóról Értesítőt kérek a sorozatról A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról Fülszöveg A világ már nem olyan, mint régen. Nincs béke, nincs nyugalom, mert megjelentek mindenféle rémséges rémek, és rettegésben tartják a Kiserdő-lakókat. Köztük is kiváltképp egyet - a Félőlényt -, aki félelmében odújába, mesekönyvei közé zárkózik, azt gondolván, így talán megúszhatja a réminváziót. De persze nem úszhatja meg. Annál is kevésbé, mert e rémek éppen benne látják legfőbb ellenségüket. No nem a félelmei, hanem a könyvei miatt, amelyekben mindig minden rémet legyőznek. És amíg ezek a mesék léteznek, s csak egyetlen lény is van, aki hisz igazukban, addig a rémek nem érezhetik magukat biztonságban.

Az előadás adatlapja a oldalon itt található.

  1. Ballonos vízadagoló metro bus
  2. Drótkerítés 180 cm x
  3. Siklós fürdő árak alakulása
  4. World of warcraft gépigény
  5. A macska 11 rész tv
  6. Kasza tibor felesége
  7. Otp egyenleg lekérése
  8. Bauhaus pécs cím lekérése
  9. Gergő gazda hány éves az
  10. Mömax miskolc nyitás
  11. Csuhaj ildikó életrajz
  12. Chrome os letöltés ingyen
  13. Rubophen tabletta betegtjkoztató
  14. Film 2020 lista de la
  15. Www nav gov hu nav szja szja
  16. Xiaomi elektromos roller ár
  17. Vlad be helyesiras last
  18. Baba sampon krémmánia 5
  19. Polgár árpád fiatalon
  20. Folytassa a kémkedést