Atlétikai Világbajnokság 2023

Sunday, 25 September 2022

"A világbajnokság a 2012-ben megkezdett szakmai stratégiai programoknak újabb lendületet adhat, aminek eredményeképpen még több fiatal ismerkedhet meg a sportok királynőjével" - jelentette ki Gyulai Miklós, aki szerint az 1960-as és az 1980-as évek sikerei után "az atlétika reneszánsza következhet". Fürjes Balázs azt mondta, az a céljuk, hogy Budapest minden idők legsikeresebb atlétikai világbajnokságának adjon otthont. "Az esemény haszna évekig, évtizedekig megmutatkozik majd, a sporton túlmutatóan is" - utalt arra, hogy a világbajnokság munkahelyeket teremt, több tízmilliárd forintnyi közvetlen és közvetett bevételt jelent a magyar gazdaságnak, a magyar embereknek, és lendületet ad Dél-Pest és Észak-Csepel városfejlesztéseinek. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: az előző, londoni vb tapasztalatai alapján a televízióban több mint egymilliárdan is láthatják a magyar főváros legszebb arcát, ami a remények szerint jelentősen fellendíti a magyar turizmust, vendéglátást nemcsak az esemény kilenc napjára, hanem évekre, évtizedekre is.

  1. A magyar szövetség arra készül készül, hogy Budapesten lesz az atlétikai vb - Blikk
  2. Jól haladnak a 2023-as budapesti atlétikai vb előkészületei a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szerint - Eurosport
  3. Atletika világbajnokság 2023 total
  4. Atlétikai vb-t rendezhet Budapest 2023-ban - Turizmus.com

A magyar szövetség arra készül készül, hogy Budapesten lesz az atlétikai vb - Blikk

atletika világbajnokság 2023 te

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának hírlevele szerint a viadal központi helyszíne a jelenleg tervezés alatt álló, 40 ezer ülőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ lesz, melynek ideiglenes lelátói a vb után eltűnnek. A visszabontott, 15 ezres hiánypótló létesítmény nagy lökést ad majd nemcsak a versenysportnak, hanem a szabadidő- és az utánpótlássportnak is. A budapesti lakosokat, diákokat edzőpályák, futókör, street workout és számos egyéb lehetőség várja majd a sportolásra, kikapcsolódásra. Az IAAF idéntől újfajta pályázati rendszert vezetett be: előzetesen felmérte, melyik jelentkező milyen feltételekkel tudja megrendezni a világ egyik legnagyobb sporteseményét, és ez alapján a szervezet tanácsának júliusi, Buenos Aires-i ülésén a magyar fővárost javasolta házigazdának. Az IAAF elnöke, Sebastian Coe akkor úgy fogalmazott, hogy Budapest a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak. A 2023-as vb-re 25 évvel a nagy sikerű budapesti Európa-bajnokság után kerül sor. A jövő évi vb-nek Doha, a 2021-esnek pedig az egyesült államokbeli Eugene ad otthont.

Egy másik kormányrendelet-módosítás azt is lehetővé tette, hogy a stadion épületének férőhelybővítése idején – vagyis a vb alatt - az illemhelyekre vonatkozó előírásokat mobil konténerekkel is teljesíthetik. De a rendeltetésszerű használathoz szükséges parkolószámot se kell biztosítani. A stadion kivitelezését 2020 elején kellett volna elkezdeni, de akkorra a terület megtisztításával, a bontással és a tereprendezéssel se végeztek. (A Magyar Atlétikai Szövetség a verseny megrendezésének elnyerésekor abban bízott, hogy már 2019 végén megkezdődhet az építkezés. ) Hosszan vajúdtak a kivitelezői tenderrel is. Az időpontok és összegek esetében igen óvatos Fürjes a Népszavának akkoriban azt mondta: az atlétikai stadion akkor készülhet el a 2023-as világbajnokságra, ha 2020 első felében aláírják a kivitelezői szerződést. Ez pedig nem sikerült. A szerződést csak 2020 novemberében írták alá, abban 48 hónapos időtartam szerepel, de ebbe a stadion visszabontása, illetve a környék parkosítása is beletartozik - írja a lap.

Jól haladnak a 2023-as budapesti atlétikai vb előkészületei a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szerint - Eurosport

A héten Budapestre látogatott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) küldöttsége, hogy a magyar szervezőbizottsággal együtt áttekintse a 2023-as szabadtéri világbajnokság előkészületeit, és - amint arról a WA és a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokságot Szervező Zrt. közös közleményben beszámolt - Jon Ridgeon, a delegáció vezetője elégedett volt a látottakkal, tapasztaltakkal. "Lenyűgözött a szervezőbizottság szenvedélye és víziója az eseménnyel kapcsolatban" - idézte őt a pénteki kommüniké. A nemzetközi szövetség vezérigazgatójának különösen tetszett, hogy a szervezők a vb-t arra is használnák, hogy fiatalok egész generációját ösztönözzék atletizálásra és a sportág követésére. A nemzetközi delegáció tagjai megnézték az új Nemzeti Atlétikai Központot, amely Ridgeon szerint fantasztikus létesítmény, mind a világbajnokságra tervezett, mind pedig az eseményt követő atlétikai helyszínként. A stadion 2023 márciusára készül el, és három teszteseményt is rendeznek majd benne a vb előtt, köztük a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjat.

Öles lépésekkel, évente akár 1. 5-2 métert is javulva juthat el a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságig a szombathelyi Rába Dániel. A 23. születésnapja felé közelítő kalapácsvető március 6-án azzal javított ugrásszerűen az ismertségén, hogy a téli dobóbajnokágon olimpiai bajnok klubtársát, Pars Krisztiánt is megelőzve lett aranyérmes. Szerénységét bizonyítva az alapozás közben született sikert mértéktartással értékeli, jövőjével kapcsolatban viszont már merész tervei is vannak a neves vasi dobóműhely ifjú titánjának. Kiugrana a bőréből is "Kezd összeállni minden ahhoz, hogy az idén két métert javítsak az egyéni csúcsomon, ami jelenleg 73. 85 méter – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a tavalyi országos bajnokságon bronzérmes Rába Dániel. – Ezt kellene mielőbb úgy "megtoldani", hogy némi szerencsével, illetve a 77. 5 méteres nevezési szinttől elmaradókat segítő "feltöltési" szabálynak köszönhetőn olimpiai szereplő lehessek. Nem fogom leadni a szerelésemet, ha Tokió kimarad az életemből, mert a kalapácsvetés így is úgy is még sokáig az életem nagy kihívása marad.

Az elmúlt évtizedekben itthon is már több európai és világbajnoki játékot tartottak, de ezek mind fedettpályásak voltak, ellenben a mostani tervezett eseménnyel, amely szabadtéri lenne. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) december elején döntött arról, hogy a 2019-ben ázsiai és a 2021-es amerikai vébé után Budapest kapja meg a rendezési jogot, még úgy is, hogy a fő stadion csak papíron létezik. A tervezés alatt álló Nemzeti Atlétikai Központ helyszíne a már említett Vituki telep, a Kvassay Jenő út és a Duna között. A verseny idejére ideiglenes lelátókkal 40 ezer férőhelyesre bővített komplexum visszabontott formájában 15 ezer fő befogadására lesz alkalmas. Az Atlétikai Központnak a verseny lebonyolításán és a profi sportolók edzésén túl fontos szerepet szánnak a szabadidő- és az utánpótlássport fejlesztésében is. A tervek szerint a budapesti lakosokat, diákokat edzőpályák, futókör, street workout és számos egyéb lehetőség várja majd a sportolásra, kikapcsolódásra. Az építkezés jó esetben magával hozza a környék rendezését is, például a közeli Duna-parton a sétányok, közterek, parkok létesítését, és a helyszínt érintő közlekedés fejlesztését, a HÉV metrósítása szintén aktuális terv, ahogy arról a Budapest 2030 konferencián is beszéltek a döntéshozók.

Atletika világbajnokság 2023 total

Hírlevél feliratkozás Ne maradjon le a legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket! Feliratkozom a hírlevélre Hírlevél feliratkozás Ne maradjon le a legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket! Feliratkozom a hírlevélre

(A korábbi korrupciógyanús választások miatt alakult ki ez a rendszer. ) Sokáig éppen ezért nem is lehetett hivatalos magyar pályázatról beszélni. Az idő előrehaladtával így is egyre jobb esélyei lettek Budapestnek, mivel 2019-ben Katar (Ázsia), 2021-ben Eugene (Amerika) rendez vb-t, Európa vagy Afrika számíthatott sikerre. A dolgot megkönnyítette, hogy a szóba jöhető afrikai riválisok, Kenya és Egyiptom is úgy döntött, hogy 2023-ban még nem akar vb-t rendezni. Egyetlen komoly ellenfélként a korábban több pályázaton is elbukó Barcelona maradt, de július végén a katalánok is kiszálltak a versenyből. Az IAAF Buenos Aires-i kongresszusán nyilvánvalóvá vált számukra is, hogy Budapest lesz a befutó. Maga az IAAF elnöke, Sebastian Coe is megerősítette, hogy a magyar fővárost szeretnék házigazdának. Ezután igazából formalitássá vált a döntés, Budapestnek csak teljesíteni kellett az IAAF feltételeit, és beszerezni a szükséges garanciákat. Ezt meg nem volt túl nehéz, hiszen a kormány az elbukott olimpiai pályázat után igazolni akarja sportkoncepcióját.

Atlétikai vb-t rendezhet Budapest 2023-ban - Turizmus.com

atletika világbajnokság 2023 la
  • Szerelmes férfi testbeszéd
  • 2021-es atlétikai világbajnokság – Wikipédia
  • KEMMA - Német csapatba német focistát tegyenek!
  • Ilyen lesz a 2023-as atlétikai világbajnokság központi stadionja Dél-Pesten

Biztosak vagyunk abban, hogy a MASZ a szerződés aláírójaként továbbra is azon tud dolgozni, hogy a világbajnokság a rendezvény történetének legszínvonalasabb eseménye legyen, és felejthetetlen a magyar atlétika, a közönség és az egész ország számára. A szövetség által indított sportszakmai programok eredményei már jól láthatók, hiszen két aranyéremmel tértek haza atlétáink az U23-as Európa-bajnokságról és két bronzéremmel az U20-as világbajnokságról. Célunk továbbra is az, hogy minden korábbinál nagyobb létszámú és sikeresebb magyar csapat vegyen részt a 2023-as, hazai rendezésű világbajnokságon. A híreket követően megkerestük Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutót, aki érdeklődésünkre elmondta: a magyar sport történetében páratlan lehetőséget veszíthet el Magyarország. A Baji Balázzsal készült exkluzív interjúnkat ide kattintva olvashatja el. (Borítókép: A 2023-as világbajnokságra készülő atlétikai stadion látványterve. Fotó: MTI)

Úgy távozunk Budapestről, hogy meggyőződtünk róla: a felkészült magyar szervezőbizottság az esemény súlyához méltó energiát fektet a munkába és lenyűgöző víziójuk van a világbajnokságot és azt megelőző időszakot illetően. Budapest rendkívül izgalmas helyszín lesz 2023 augusztusában, és egy nagyszerű világbajnokságot várunk. " Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta: a nemzetközi szövetség és a hazai szervezőbizottság egységes csapatot alkotva készül a vb-re. "Közös célunk a verseny sikeres lebonyolításán túl a magyar atlétika fejlesztése. Számunkra ez a hatalmas vállalkozás nem csupán a vb tíz napjáról szól. Fontos a vb sikere, de fontosak azok a szakmai programok is, amelyek a vb kapcsán indultak el és amelyeknek már most látszanak az első eredményei" - tette hozzá, példaként említve, hogy harminc százalékkal több gyerek választotta az atlétikát alap sportágának és kiemelkedő sikereket értek el a magyar versenyzők 2021-ben az utánpótlás világversenyeken. Mindez - Deutsch Péter szerint -, kiegészülve az új Nemzeti Atlétikai Központ nyújtotta edzés- és versenylehetőségekkel azt eredményezheti, hogy a magyar atlétika további jelentős fejlődésnek indul, amely az elit versenyzők eredményeiben, az utánpótlás létszámában és versenyszervezőként a régiós központi szerepben is megmutatkozik.

  1. Almási kitti válás
  2. Urad prace sturovo otvaracie hodiny
  3. 2016. évi cxxx. törvény a polgári perrendtartásról
  4. Bluetooth fejhallgató árukereső
  5. Mozi plusz mai műsora
  6. Eladó mitsubishi lancer evo 6
  7. Gesztesi károly temetése teljes film
  8. Mik a krónikus betegségek
  9. Élelmiszer házhozszállítás lifl.fr
  10. Beltéri ajtó 75x210
  11. Berki natasa zselyke
  12. György tea klimax co
  13. Ki volt aeneas
  14. Kínai állatövi jegyek
  15. Ipari oszlopos fúrógép
  16. Ikea szemetes konyha 6
  17. Új dacia dokker romania
  18. Staedtler tűfilc 36 indre
  19. Baross lászló mátészalka